AU PAIR

Dadilje-važan član porodice

on December 23, 2012

преузимање (1)

Prva karakteristika koju dadilja deteta mora da ima jeste da u nju porodica ima  poverenja. S obzirom da od izbora prave osobe zavisi kvalitet vremena deteta, podrazumeva se da porodica ima pravo da bude zahtevna i da očekuje mnogo. Na šta treba da obratite pažnju?

Dadilja ne sme prema detetu da primenjuje vaspitne principe različite od onih u porodici (na primer, ako roditelji ne dozvoljavaju slatkiše pre ručka, to nikako ne sme da čini dadilja).

Ako nešto ne znate-pitajte. Naime, Vi dete tek upoznajete i ne možete znati njegove osobenosti ukoliko se ne informišete.Takođe, ne zaboravite da njima  ne mora da se podrazumeva ono što i Vama. Otuda je vaša međusobna komunikacija veoma važna.

U svakom slučaju, dadilja u porodicu ulazi postepeno. Pozeljno je da roditelji budu prisutni dok učite osnovne “operacije” kao što su presvlačenje ili hranjenje, da Vam dozvole  da budete što više samostalni, umešate se sa savetom kada je potrebno. Uobičajeni period navikavanja deteta na nepoznatu osobu, koja će se ubuduće brinuti o njemu, jeste dve nedelje. Za sve to vreme, roditeljima se predlaže da budu prisutni, kako bi odvajanje bilo što bezbolnije za sve članove porodice.

Opšte je poznato da deca vole poklone pa jedan od najboljih načina da osvojite Vaše nove male drugare je da im ponesete neki mali poklon iz Vaše zemlje. Ovaj gest će mališane osloboditi i pružiće vam priliku da im se priibližite.

преузимање

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: